
Lag perfekte vafler på vaffeldagen!
Oppskriften som gir digge og sprø vafler
Den 25. mars hvert år feirer vi vaffeldagen, en svensk tradisjon som markerer at vinter blir til vår. En perfekt dag for å unne seg noen deilige, nystekte vafler med rømme og syltetøy. Det er også en gylden anledning for å bruke opp rester man har i kjøleskapet. Mangler du en god oppskrift eller utstyr for å lage vafler? Vi har det du trenger!
Oppskrift på (verdens beste) vafler
Vaffelrøre (gir cirka 10 plater)
4 dl hvetemel
1 dl sukker
1 ts bakepulver
1 ts malt kardemomme
2 dl melk
2 dl rømme
3 egg
100 g smeltet smør
Tilbehør
Syltetøy
Rømme
Brunost
4 dl hvetemel
1 dl sukker
1 ts bakepulver
1 ts malt kardemomme
2 dl melk
2 dl rømme
3 egg
100 g smeltet smør
Tilbehør
Syltetøy
Rømme
Brunost
Fremgangsmåte
Bland alt det tørre i en bolle.
Bland i litt og litt av melken og rømmen til du til slutt har blandet i alt. Rør godt mellom hver gang slik at du får en klumpfri røre.
Rør inn eggene og tilsett smeltet smør. La røren svelle i 30 minutter. Dersom røren er for tykk kan du justere den med litt rømme.
Varm opp vaffeljernet, og stek vaflene til de er gylne. For sprø vafler anbefales det at du avkjøler de på en rist.
Server deilig vafler, og topp med ønsket tilbehør!
Bland alt det tørre i en bolle.
Bland i litt og litt av melken og rømmen til du til slutt har blandet i alt. Rør godt mellom hver gang slik at du får en klumpfri røre.
Rør inn eggene og tilsett smeltet smør. La røren svelle i 30 minutter. Dersom røren er for tykk kan du justere den med litt rømme.
Varm opp vaffeljernet, og stek vaflene til de er gylne. For sprø vafler anbefales det at du avkjøler de på en rist.
Server deilig vafler, og topp med ønsket tilbehør!